Mai bine later edit decât niciodată

Aresel Ziarist

O dublă premieră săptămâna aceasta pentru solicitările romilor, exprimate în petiția lansată de Platforma Aresel – și prezidențiabila Viorica Dăncilă a recunoscut, ca răspuns la întrebarea adresată de jurnalista Iulia Petcu, de la PRO TV, că știe despre Manifestul romilor pentru România.

Așadar, problematica romilor, acest subiect inabordabil în campaniile care ne-au marcat cei 30 de ani de democrație, a ajuns în atenția ambilor candidați din turul II al alegerilor prezidențiale.

Știu despre acest document. Așa cum am avut un consilier pe problemele romilor cât am fost Premier, consider că trebuie să am un consilier pe problemele romilor și în calitate de Președinte al României”, a declarat Viorica Dăncilă în cadrul dezbaterii de aseară, de la Palatul Parlamentului.

Platforma Aresel înțelege că, prin această afirmație, și Viorica Dăncilă își asumă solicitările cetățenilor români de etnie romă cuprinse în Manifestul romilor pentru România. 

Îi mulțumim și jurnalistei Iulia Petcu pentru că a considerat de interes raportarea unuia dintre candidați la problematica romilor, temă inexistentă până acum în campaniile electorale și că a adus această temă în dezbatere. 

Sperăm că atât asumarea doamnei Viorica Dăncilă, cât și asumarea domnului Klaus Iohannis să se traducă în implementarea acestor măsuri exprimate în Manifestul romilor, oricine ar primi votul majorității duminică. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.