FAQ

Întrebări și răspunsuri

Aresel s-a format ca platformă civică în timpul protestelor din 2018, cel mai mare protest împotriva rasismului organizat în România. În prezent echipa este formată din 10 persoane. Suntem independenți și neafiliați vreunui partid politic. Platforma Aresel nu este ONG și nu implementăm proiecte. Poți citi mai multe despre Platforma Aresel aici.

Aresel înseamnă Ajunge în limba romani și este misiunea noastră asumată. Platforma Aresel și-a propus mobilizarea și remobilizarea comunităților de romi pentru a combate rasismul și inegalitățile sociale, politice și economice, dintre romi și restul populației. Promovăm o societate echitabilă, dreaptă și împuternicirea comunităților de romi. Cerem autorităților decență în raporturile cu romii și politici publice care să ducă la îmbunătățirea situației comunităților de romi.

Lucrăm de la firul ierbii în comunitățile de romi din toată țara. Membrii Platformei Aresel semnează petiții, organizează acțiuni locale și se adresează autorităților atunci când este nevoie. Punem presiune pe autorități și creștem gradul de conștientizare cu care comunitățile noastre se confruntă prin social media. Dacă vrei să afli mai multe despre echipa Aresel, citește aici

Platforma Aresel urmărește toate politicile publice care au legătură cu comunitățile rome. Analizăm, verificăm și comunicăm, în mod independent și obiectiv, ce promite și face fiecare partid în parte pentru comunitățile noastre. Nu suntem afiliați politic și suntem apartinici. Vrem ca minoritătea romă din România să beneficieze de politici de integrare reale. Vrem să creștem implicarea politică a comunităților noastre. Indiferent cu cine hotărâți să votați, important este să vă exprimați această opțiune și să vă exercitați dreptul democratic de a alege.

Campaniile pe care le derulăm provin din ideile primite de la comunitățile locale în urma consultărilor. Solicitările pe care le-am inclus în campaniile “Aresel! Ajunge! Putere Romilor!” și “Manifestul Romilor pentru România” au fost sugerate de oameni din comunități. Alegem subiecte care sunt de interes public și pe care putem acționa punctual.

Sigur. Campaniile pe care le derulăm provin din ideile primite de la comunitățile locale în urma consultărilor. Dacă ai o idee de campanie scrie-ne la contact@aresel.ro cu subiectul Campanie și descrie-ne situația pe scurt.

Da. Platforma Aresel coordonează campanii atât la nivel local cât și național. Prioritățile noastre vin din comunitățile cu care ne consultăm. Dacă vrei să ne sugerezi un subiect de campanie scrie-ne pe contact@aresel.ro cu subiectul Campanie.

Poți deveni membru Aresel semnând orice petiție de pe site-ul nostru. Puteți găsi campaniile active aici. Asta înseamnă că vei primi mesaje de la noi și vei fi ținut la curent cu ultimele campanii pe care le derulăm.

Ne bucurăm că vrei să te implici în acțiunile Aresel și avem nevoie de voluntari sprinteni în comunități. Hai să ne mobilizăm împreună și să facem auzite nevoile comunității tale! Află mai multe detalii și cum te poți înscrie aici.

Deși sistemul nostru permite semnarea unei petiții de mai multe ori, dacă aceeași adresă de email este folosită atunci semnătura nu va fi contorizată separat în sistem. Sistemul anulează automat orice duplicat al semnăturii dacă datele sunt aceleași. Dacă ai semnat cu o adresă de email diferită, atunci scrie-ne pe contact@aresel.ro cu subiectul Anulare Semnatură și noi vom anula semnătura manual.

Ne poți trimite un email pe contact@aresel.ro cu noua adresă de email, iar noi vom modifica informațiile.

Nu uita să verifici folderul Spam/Junk din căsuța ta de email. Te rugăm să introduci adresa noastră de email contact@aresel.ro în adresele tale, pentru ca emailurile să intre în Inbox.

Trimite-ne un mesaj cu subiectul Dezabonare pe contact@aresel.ro, iar noi îți vom procesa solicitarea în cel mai scurt timp.

Vreo întrebare?

Suntem încântați să răspundem la orice întrebare ar exista despre platformă sau activitatea noastră